Eco-Decathloniada

Realizare Proiect: 22 Iulie 2022

Acțiuni în cadrul proiectului:

 • Eco-Decathloniada – un altfel de Maraton de Bun-Simt Turistic”, un proiect marca Bun-Simţ Turistic, sprijinit de Decathlon România, realizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Constanta si Asociatia Nationala a Salvamarilor si Scafandrilor Profesionisti din Romania.
  Prin acest proiect ne-am propus sa promovam colectarea selectiva, prin derularea unor campanii de constientizare a constantenilor si turistilor în vederea schimbarii atitudinii fata de mediu si adoptarea unui comportament eco-civic adecvat.
  Proiectul este realizat în doua etape:
  1 – Amplasarea a 5 recipiente sub forma de delfin pentru colectarea deseurilor din plastic. Containerele au fost deja incluse în infrastructura de colectare a deseurilor de pe raza municipiului Constanta.
  Proiectul implica şi cresterea gradului de siguranta a turistilor. Pe foisoarele salvamarilor din Mamaia au fost amplasate 29 de panouri informative pentru turisti, cu privire la semnificatia steagurilor arborate pe plaja, dar si avertizari cu privire la riscurile expunerii la soare intre orele 11:00-16:00. Serviciul Salvamar din Constanta a fost dotat cu 150 de balize portabile pe care turistii le vor putea folosi gratuit.
  2 – Etapa a 2 a a proiectului se va desfasura la sfarsitul sezonului estival cu o actiune de plogging (miscare si adunat deseuri).
Partener: Primăria Constanța si ANSPSR
Sponsor: Decathlon Romania

Sponsori și Parteneri

Proiect

Sponsor

Partener

Partener

Prezentare Video

Apariții în Presă și Media

Parteneri Media

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment